Hopp til innhold

Dysleksi - lærevansker- konsentrasjon

Les mer på; www.klinikk-bedrehelse.no

Timebestilling tlf 950 86 037, isabell@klinikk-bedrehelse.no

Hjernen vår benytter ca 30 prosent av blodet for å fungere på best mulig måte. Det som skjer er når man kommer i stressede situasjoner, dvs. fight or flight, minimerer hjernen forbruket til minimalt og sender den resterende mengde blod til f. eks. musklene for og da kunne forsvare seg. I hjernen da er det kun den venstre hjerne halvdel som ”fungerer” blodtilførselen til høyre hjernen og begge pannelappene (dvs. det å være til stede her og nå) eksisterer ikke.

Det vil derfor være vanskelig for en person med stress i læringsøyeblikket å lære noe som helst, da fokuset er et helt annet sted. Det er nødvendig at den nevrologiske strømmen flyter fritt via hjernebjelken. Er flyten hindret av stress, fører dette til overbelastning og dårlig kontakt mellom hjernehalvdelene og derfor vanskelig for å konsentrere seg. 

Hva jobber vi med:

Konsentrasjonsproblemer, Lese- og skrive utfordringer, Adferdsproblemer, Vanskeligheter med å huske, Ukonsentrert, Uro i læringssammenheng, Eksamensstress, Motivasjon, Skolestress, Energi mangel.

 

 

 

Del denne siden med andre!